Sammen om en trygg bransje

Sammen om en trygg bransje

Skribentorganisasjonene og Forleggerforeningen har i dag hatt et felles møte for å diskutere tiltak for å motvirke seksuell trakassering i litteraturbransjen. Vi har et etisk ansvar for å trygge bransjen for alle, og i løpet av kort tid ​vil vi kartlegge omfanget av seksuell trakassering i bransjen og revidere og synliggjøre retningslinjene ved seksuell trakassering.

les mer
Si ifra!

Si ifra!

I samarbeid med Likestillings- og diskrimineringsombudet har Forfatterforbundet etablert en veileder og varslingsrutine ved seksuell trakassering.

les mer
Forfatterforbundet opptatt som medlem i EWC

Forfatterforbundet opptatt som medlem i EWC

Under den årlige generalforsamlingen i European Writers’ Council (EWC) i dag ble Forfatterforbundet opptatt som medlem. EWC er en paraplyorganisasjon  for skribentorganisasjoner i hele Europa. Våre medlemmer står dermed sammen med 150 000 forfattere i hele Europa. Møtet ble avviklet på Zoom med delegater fra 20 forskjellige land.

les mer
Atle Berge vant LOs litteraturpris

Atle Berge vant LOs litteraturpris

Forfatter Atle Berge ble den første vinneren av LOs litteraturpris. Han fikk prisen for sin roman “Puslingar”, som skildrer flere generasjoner med skjebner etter Alexander Kielland-ulykken. Det var førstesekretær i LO, Julie Lødrup som delte ut prisen. Her er juryens begrunnelse i sin helhet:

les mer
Fordelingen av bibliotekvederlaget ender i voldgift

Bibliotekvederlaget, forklart på 3 minutter

Hva er egentlig bibliotekvederlaget, hvem forhandler og om hva? Forfatterforbundet har laget en presentasjon som forhåpentlig hjelper til å forstå ordningen. Du kan både bla deg gjennom denne slide for slide, eller se den som film.
Presentasjonen forklarer hva vederlaget er, hvem som er med på å opparbeide vederlaget og hvem som har rett til å motta og forvalte vederlaget.

les mer